Werkstraf na veroorzaken frontale botsing in Purmerend

Frits Verhagen
Alkmaar/Purmerend

Een 27-jarige automobiliste uit Amsterdam is gistermiddag door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld voor een het veroorzaken van een frontale botsing in juli 2014 in Purmerend.

De vrouw kreeg een werkstraf opgelegd van 90 uur waarvan 50 uur voorwaardelijk. Daarnaast raakt de Amsterdamse een half jaar lang haar rijbewijs kwijt.

De opgelegde straf was twee weken geleden ook tegen haar geëist. De vrouw kwam op 12 juli 2014 op de Laan der Continenten in Purmerend om onduidelijke reden op de verkeerde weghelft terecht. Daardoor kwam zij frontaal in botsing met een tegenligger. De chauffeur van die auto raakte ernstig gewond. Hij liep onder meer een gebroken rugwervel op. De man heeft anderhalf jaar na het ongeluk nog altijd veel pijn.

De Amsterdamse raakte ook zelf gewond. Haar auto vloog in brand. De vrouw kan zich absoluut niet herinneren hoe en waarom ze aan de verkeerde kant van de weg terecht is gekomen. Er was bij haar geen sprake van drank- of drugsgebruik.

De rechtbank vindt dat de vrouw aanmerkelijk onoplettend heeft gereden. De officier van justitie vroeg tijdens de behandeling van de zaak om verplichte therapie voor de vrouw om aan haar persoonlijke problemen te werken. De rechters hebben die verplichting niet opgelegd, omdat ze geen direct verband zien tussen het ongeluk en de problemen van de vrouw.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.