Informatieavond Participatiewet een Baanstede in Volendam

Jacco van Oostveen
Volendam

De PvdA-afdeling Edam-Volendam houdt op woensdag 1 juni een informatieve bijeenkomst over de Participatiewet en de ontkoppeling van Baanstede. De bijeenkomst in cultuurhuis PX in Volendam begint om 19.30 uur.

De Participatiewet is bedoeld om zoveel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. Op 14 juli wordt de raad van Edam-Volendam gevraagd een besluit te nemen over de lokale en regionale inrichting van de wet en in het verlengde daarvan de ontkoppeling van Baanstede. De toekomst van deze sociale werkvoorziening is door het aangekondigde vertrek van Zaanstad uit de gemeenschappelijke regeling onzeker.

’De materie is complex en besluiten hebben grote gevolgen voor kwetsbare mensen. Het vraagt om een gedegen voorbereiding’, vindt PvdA Edam-Volendam, dat daarom een informatieavond houdt. Diverse experts komen aan het woord, zoals Bas van Drooge (van DZB, uitvoerder van de Participatiewet in de regio Leiden), arbeidsmarktdeskundige Patricia van Wouw, ondernemer Ron Rijser en Gerard Rep, hoofd WMO van de gemeente.

Vanaf half 10 wordt er gediscussieerd aan de hand van een aantal stellingen. Roy de Smet verzorgt tijdens de avond de muziek.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.