Tropische palmen Den Helder dubbel in bloei

De twee bloeiende palmen. Foto HMC/Marischka de Jager

Marischka de Jager
Den Helder

En natuurlijk is er altijd baas boven baas. Was Angenieta Amoureus deze week nog onder de indruk van haar rijkelijk bloeiende Trachycarpus fortunei, diezelfde palmsoort bloeit al jaren in de tuin van Aad en Tineke Borreman in de Helderse Kuiperstraat.

En dan ook nog eens dubbel. In de tuin op het zuidwesten zijn de twee palmen zo'n tien jaar geleden geplant, toen een meter hoog. Inmiddels zijn de palmen uitgegroeid tot ruim twee meter hoge bomen. En zowel de mannelijke variant als de vrouwelijke bloeien allebei. De vrouwelijke bloemen veranderen nog in blauwe bessen. ,,De laatste vier, vijf jaar hebben ze elk jaar gebloeid'', vertelt Aad. ,,En steeds uitbundiger.'' De palmbomen tref je in hun natuurlijke omgeving bijvoorbeeld aan in Zuid-Frankrijk. Het echtpaar Borreman heeft de palmen tijdens winters nog niet in hoeven pakken.

De tuin van Aad en Tineke Borreman kent sowieso een hoog tropisch gehalte. Naast de palmbomen staan er onder andere een bananenplant, vier soorten eucalyptusplanten, verschillende bamboesoorten en een oleander.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.