KZ legt PKC vuur na aan schenen, maar stunt blijft uit

Papendrecht

Marjolijn Kroon legde vijf seconden voor tijd aan voor de gelijkmaker. De bal stuitte echter via de rand van de korf in de handen van PKC. KZ/Hiltex kwam zaterdagmiddag in de buurt van een stunt, maar slaagde er niet in om in Papendrecht een beslissend duel af te dwingen in de halve finale van de playoffs (32-31).

Na de nederlaag (18-22) van vorige week in eigen huis leken de kaarten geschud in het nadeel van KZ. De personen die een makkelijke middag voorspelden voor PKC leken aanvankelijk gelijk te krijgen. De thuispoeg nam een voorsprong van zeven treffers: 9-2.

Maar na deze desastreuze beginfase rechtten de bezoekers de rug en verkleinden de marge tot twee treffers (9-7). In het resterende deel van de eerste helft schommelde het verschil voortdurend tussen de twee en vier doelpunten. Bij rust was de stand 18-16.

Na de pauze leek KZ even het heft in handen te nemen. De Kogers kwamen op gelijke hoogte: 18-18. Maar een voorsprong bleek de bezoekers niet gegeven. De hele verder tweede helft keek KZ voortdurend tegen een kleine achterstand aan. De spanning nam echter toe bij PKC, dat de reguliere competitie afsloot op de eerste plaats. Met nog dertig seconden te spelen kreeg KZ balbezit bij 32-31.

Er wordt in de play-offs gestreden volgens het best-of-three principe. Een gelijke stand zou daarom betekenen dat er een verlenging van vijf minuten zou volgen. Maar zover kwam het dus niet. Met als gevolg dat PKC volgende week in de Ziggodome (met ingang van dit jaar wordt de eindstrijd gespeeld in de Amsterdam hal in plaats van het Rotterdamse Ahoy) en KZ aantreedt in het duel om de derde plaats.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen