Inbrekers plots weer actief in Schagen

Mike Deutekom
Schagen

Lange tijd was het rustig, maar het inbrekersgilde is blijkbaar ook weer terug van vakantie. De afgelopen paar dagen zijn er in de gemeente Schagen zes inbraken gepleegd en twee pogingen daartoe ondernomen. Dat melden de wijkagenten Kees Hol en Kim Schuijt.

,,Het ging inderdaad een hele tijd hartstikke goed’’, zegt Hol. De hele zomer had de wijkagent met zijn collega’s weinig last van inbrekers in deze regio. ,,Nu is het sinds woensdag plotseling druk. En vooral in de Schager wijk Muggenburg. Vier van de acht inbraken en pogingen tot inbraak zijn daar gepleegd.’’

Fietsen

Dit weekend was het vooral raak. Zo werd een schuur aan de Dr. Koolhaashof in Dirkshorn in de nacht van zaterdag op zondag opengebroken. Daaruit werden acht elektrische fietsen gestolen.

En in Schagen werd in dezelfde nacht een huis aan de Frans Halsstraat doelwit van inbrekers. Daar kwamen ze binnen via de voorzijde van de woning. De inbraak werd gepleegd tussen kwart voor negen ’s avonds en kwart voor twee ’s nachts.

Niet thuis

Zaterdagavond werd er ook aan de Kanaalkade in Schoorldam toegeslagen. Net als bij alle andere inbraken en pogingen daar toe waren de bewoners op dat moment niet thuis.

Opvallend is dat er veel inbraken via de voorzijde van de woningen werden gepleegd, in plaats via de - vaak minder in het zicht liggende - achtertuinen. Onder meer bij een huis aan de Frits Bongenaarstraat in Schagen werd er vrijdagavond tussen 18 en 01.30 uur aan de voorkant ingebroken.

Maar ook bij twee woningen aan de Melle Komrijstraat (in de nacht van donderdag op vrijdag) en bij een poging aan de Gerrit Anneveldtsttraat (tussen woensdag 17.15 uur en zaterdag 17 uur) was dat het geval.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.