Landsmeer deels uit IJsselmeergemeenten

Redacteur Waterland
Landsmeer

De gemeente Landsmeer heeft besloten de ambtelijke samenwerking met de gemeenten Edam-Volendam en Waterland niet verder uit te bouwen. De gemeente Landsmeer beëindigt zo de raamovereenkomst IJsselmeergemeenten die pas ruim een jaar geleden werd gesloten.

De stap van Landsmeer is opmerkelijk, omdat de gemeente op dit moment geen wethouders heeft en alle portefeuilles zijn ingeleverd bij waarnemend burgemeester Peter Tange. Het is dus ook niet duidelijk wie de politieke verantwoordelijkheid draagt voor het opzeggen van de samenwerking.

Wel heeft de gemeente Edam-Volendam eerder aangekondigd om de samenwerking op een laag pitje te willen zetten, vanwege de drukte rond de mogelijke fusie tussen de gemeente Edam-Volendam en Zeevang.

Volgens een officiële mededeling van de drie gemeenten ’verschillen zij onderling van inzicht op welke wijze de samenwerking in de bedrijfsvoering moet worden vormgegeven’. Gemeenten beraden zich de komende periode op de gevolgen van het stopzetten van de samenwerking.

In wisselende samenstelling werken de gemeenten samen op het gebied van inkoop en uitvoering van sociale zaken. Die samenwerking verloopt naar tevredenheid en wordt wel voortgezet.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.