Zomerserie dronefoto: Het prachtige lijnenspel van de golfbaan in Wijdewormer

Ronald Massaut
Wijdewormer

De liefhebbers weten het direct, dit is het prachtige lijnenspel van de golfbaan. Greenkeepers, zo heten de tuinlieden die de golfbaan onderhouden, hebben uren werk gehad om het hart van elke baan - de fairway - mooi glad te krijgen.

Dit is een blik vanuit zuidoostelijke richting op de uitbreiding van de Zaanse Golfclub. De golfbaan ligt overigens in de Wijdewormer. Boven is de Zuiderweg te zien, helemaal boven de A7 van Zaandam naar Purmerend. Deze dronefoto laat goed de eerdere uitbreiding zien van negen naar achttien holes. De oude banen liggen in een parklandschap deels rond het oude natuurbad Wijdewormer. Dit is de polderbaan. Na een herschikking is de bovenste baan ’hole 7’ geworden. Met 480 meter (herenafslag) is het niet de langste baan op ’De Zaanse’, maar wel de moeilijkste (stroke index 1).

De professionele greenkeepers worden ondersteund door leden die als vrijwilliger maaidienst doen. Voor sommigen is een paar uurtjes op de grasmaaier pure ontspanning. „Aan niets anders denken dan aan maaien en mooie lange lijn trekken over het gras”, vertellen vrijwilligers los van elkaar.

Bestellen

Fotograaf Wim Egas laat deze zomer zijn drone boven toeristische locaties en recreatiegebieden in de regio vliegen om het vakantiegevoel vast te leggen.

Een afdruk van deze bijzondere dronefoto is verkrijgbaar via de website van fotograaf Wim Egas, www.fotostudiobeemster.nl .

Op de homepage eerst ’luchtfoto’s nabestellen’ aanklikken, daarna ’Nabestellingen luchtfoto’s Noordhollands Dagblad’. Klik vervolgens op de gewenste foto en maak keuze voor formaat en aantal. Daarna kan de bestelling worden geplaatst.

Voor eventuele vragen: Fotostudio Beemster 0299-714072.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.