Midgard op matje bij gemeente Schagen

Redacteur Schagen
tuitjenhorn

Burgemeester Gerrit Westerink van de gemeente Schagen zegt nog steeds niet tevreden te zijn over de brandveiligheid op het woon-/werkcomplex van antroposofisch instituut Midgard in Tuitjenhorn. Westerink roept de Midgard-directie daarom tot de orde.

De zestien door de brandweer geconstateerde gebreken - waarbij Midgard in december bij de rechtbank zelfs een ’tikkende tijdbom’ werd genoemd - blijken nog altijd niet helemaal te zijn verholpen.

De gemeente Schagen pikt dat niet. Burgemeester Westerink: ,,Wij controleren bijna dagelijks. We hebben gezien dat diverse punten zijn opgelost, maar een aantal nog niet. Dit zijn de belangrijkere punten. We zijn niet tevreden over de voortgang en hebben deze week nog een gesprek met de directie.’’De Midgard-directie valt onder de verantwoording van de raad van bestuur van de Raphaëlstichting in Schoorl. Die heeft op diverse locaties in de Kop van Noord-Holland woonvoorzieningen en dagactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Op Midgard wonen en werken 113 cliënten. Volgens brandweer en gemeente gebeurt dat dus in een brandonveilige, gevaarlijke situatie.

Bestuurslid Pim Blomaard van de Raphaëlstichting meldt dat het werk in april zal zijn afgerond. ,,De lijst is nu grotendeels weggewerkt. Dagelijks is er op locatie contact met de brandweer. Er wordt met man en macht gewerkt aan de laatste punten die bouwkundig van aard zijn en meer tijd vragen. De tijdsplanning is niet veranderd.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.