AZ trekt zich niets aan van topclubs

Max Huiberts

Max Huiberts© Foto ANP

Theo Brinkman
Alkmaar

Bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen is het bij AZ rustig op transfergebied. De enige speler die werd aangetrokken is keeper Marco Bizot. Veel meer aankopen hoeven voorlopig niet te worden verwacht. De selectie is op dit moment al aan de grote kant: 25 spelers en vier keepers.

Op het gebied van uitgaande transfers is het nog rustiger. Los van de spelers die aan het einde van hun contract waren (Mattias Johansson, Fernando Lewis, Tim Krul) is er niet één speler vertrokken. Mocht er belangstelling komen, dan zal dat uit het buitenland zijn, verwacht Max Huiberts. ,,Want ik heb gelezen dat Feyenoord en PSV vinden dat clubs als FC Utrecht, Vitesse en AZ belachelijke transfersommen vragen. Dus zullen ze niet bij ons aankloppen, neem ik aan’’, zegt de directeur voetbalzaken van AZ.

Huiberts verbaast zich over de geluiden uit Rotterdam en Eindhoven. ,,Het lijkt wel of die clubs bezig zijn aan een soort offensief om ons onder druk te zetten, maar daar trekken we ons niets van aan. Wij bepalen de prijs van een speler, niet zij. Feyenoord vindt het kennelijk wel normaal om twintig miljoen te vragen voor hun eigen rechtsback (Rick Karsdorp, red.), maar de bedragen die FC Utrecht, Vitesse of wij vragen vinden ze belachelijk. Het zal allemaal wel.’’

Eerste training

Op de eerste training, zondag op het trainingsveld naast het stadion, is Bizot dus het enige echt nieuwe gezicht. De andere nieuwe spelers in de A-selectie zijn de vanuit Jong AZ doorgeschoven Owen Wijndal, Myron Boadu en Levi Opdam.

Bizot komt over van Racing Genk en tekende onlangs bij AZ een contract voor vier jaar. Hij moet de opvolger worden van Krul en Sergio Rochet. Van die twee is Krul inmiddels weer vertrokken – hij was voor een half jaar gehuurd van Newcastle United – maar Rochet staat morgen wel weer gewoon op het trainingsveld. De Uruguayaan heeft nog een contract tot volgend jaar zomer en heeft nog geen nieuwe club gevonden. Zolang dat het geval is, traint hij nog bij AZ mee.

Na de training van zondag in Alkmaar verhuist de selectie weer naar Wijdewormer. Vanaf maandag wordt er op trainingscomplex De Kalverhoek getraind.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen