Toyota Prius: elke minuut genieten

Hij is best zuinig. En de Toyota Prius blinkt óók uit in luxe. Sterker nog: het is dankzij de talloze handige gadgets elke minuut genieten van de hybride hatchback. Zijn lage benzineverbruik is daarbij mooi meegenomen.

De luxe aan boord van de Toyota Prius kent vele gedaanten. Zoals een systeem dat de auto zelfstandig parkeert, automatische portierontgrendeling, starten zonder sleutel en een head-updisplay die informatie over snelheid en route op de voorruit projecteert. De auto doet eigenlijk alles zelf.

De techniek vraagt geen aandacht van de bestuurder. Om toch duidelijk te maken dat er een stukje hightech bezig is om benzine te besparen, monteert Toyota de Eco Drive Monitor. Die toont na een druk op de knop op een beeldscherm allerlei grafieken en schema’s over verbruik en werking van de systemen. De Prius kan twee tot drie kilometer helemaal elektrisch rijden. Het testverbruik kwam op 5,5 liter benzine per honderd kilometer. Vanwege de lage CO2-uitstoot is de auto vrijgesteld van BPM. Daardoor is de Prius er voor prijzen vanaf 25.490 euro.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.