Eén OV-tarief voor heel Texel

Redacteur Den Helder
Texel

Wie straks op Texel van openbaar vervoer gebruik wil maken, betaalt daarvoor drie euro per rit, ongeacht de afstand.

Die prijs is vastgesteld voor de openbaar vervoer pilot op Texel. De proef met alternatief openbaar vervoer zal zeker niet dit jaar van start gaan.

Eerder was 15 december als startdatum genoemd. ,,Dat halen we niet’’, zei projectmanager Florien Molendijk van de provincie Noord-Holland maandag op Texel, waar vertegenwoordigers van de dorpscommissies en ondernemers werden bijgepraat. ,,We willen zeker weten dat het goed gaat draaien voor we een begindatum noemen.’’

In de pilot werken provincie, gemeente, Connexxion en Texelse vervoerders als TBO en TexelTours samen. Gebaseerd op de vervoerscijfers van Connexxion zullen er de hele dag zeker vier taxibusjes rijden, met inzet van extra voertuigen tijdens piekmomenten. Er komen 150 opstappunten.

Zo het er nu voorstaat, blijft bus 28 tussen de veerhaven en De Koog als normale lijn gehandhaafd. Ook daar wordt het tarief drie euro per rit. Lijn 29 via Den Hoorn verdwijnt.

Er komt op schooldagen een scholierenbus die ’s ochtends tweemaal en ’s middags driemaal tussen De Cocksdorp, via Oosterend en Oudeschild naar Den Burg rijdt, afgestemd op de schooltijden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.