Column Skotwal (slot): Dat zal ze leren!

Internetredactie

In deze laatste column in de aanloop naar de cd presentatie loopt de spanning bij Skotwal op. Uiteraard is er spanning voor het concert zondag. Maar het is nog veel spannender om de eerste reacties te horen op de cd zelf.

De verwachtingen zijn misschien hoog en ik vermoed dat iedereen zich er een voorstelling van heeft gemaakt. Uiteindelijk zijn wij tot morgenmiddag de enigen die weten wat er op de cd staat.

Maar er was meer spanning deze week. Theo Dronkert had begin deze week zijn schuur ruim gemaakt om de cd's in ontvangst te nemen. Maar alles wat er kwam… de schuur bleef leeg. Dan wordt het toch wat zweterig. Via een of ander vaag bericht via de mail werd ons duidelijk dat de cd's op een heel andere plek zouden worden geleverd. Op het formulier stond niet het adres van Theo Dronkert in Alkmaar maar het adres van een café in Broek op Langedijk. De vervoerder moet vast hebben gedacht dat daar de grootste kans was om mij ‘thuis’ te treffen. Uiteindelijk is alles op wonderbaarlijke manier goed gekomen. Spannend was het wel.

Over spannend gesproken; cd's van Skotwal worden tegenwoordig overal voor ingezet. Onlangs was er wat onenigheid op de buurt. De buren hadden een geschil met een, om privacy redenen niet nader te noemen, buurman. De gemoederen liepen hoog op. Zelfs zo hoog dat de buren voorstelden om het geschil voor te leggen aan de handhavers der wet. De buurman voelde zich duidelijk tegen de muur gezet. Wat nu gedaan? De thermometer wees 28 graden aan en bij iedereen stonden de ramen en deuren open. Dit bracht buurman op een idee. Hij snelde naar binnen en zette op vol vermogen zijn stereo aan, zodat in de hele buurt de kopjes op tafel stonden te trillen. Hij had natuurlijk voor snoeiharde gitaarmuziek kunnen kiezen, maar nee: hij koos Skotwal, dat zal ze leren!

Ik hoop van harte dat onze nieuwe cd net zo verbindend mag werken als de vorige. Vooralsnog denk ik van wel, althans zo is het misschien bedoeld. De cd heet niet voor niets 'Denk'. Zondag zullen we de meeste liedjes van de nieuwe plaat spelen, om vervolgens ons kind los te laten. Daarna kan iedereen ook zijn of haar buren laten kennismaken met Skotwal. Dat zal ze leren!

Skotwal, Theo de Jong

Zie ook www.skotwal.nl

-------------------

Met veelal bekende en ook minder bekende americana en countrymuziek als uitgangspunt brengt Skotwal liedjes in het West-Fries. Het inmiddels in Noord-Holland-noord bekende trio uit Langedijk komt komende zondag met het nieuwe album ‘Denk’. Dat is de tweede cd van Theo de Jong en de broers Wigert en Theo Dronkert.

Deze maand een jaar geleden toog het trio naar Nashville, de bakermat van hun muziek, om daar op te treden, muzikanten te ontmoeten en inspiratie op te doen. Theo de Jong schreef toen een dagelijkse column voor deze krant. In de aanloop naar de cd-presentatie, aanstaande zondag in Huis Verloren in Hoorn, is op deze site dagelijkse tot en met zondag 12 oktober een nieuwe column van hem te lezen. Met bij elke column steeds een fragment van een nummer van ‘Denk’.

(Optredens: za 18/10 De Geist Sint Pancras; za 25/10 De Schalm Westwoud; zo 2/11 A Walk About Music Edam; za 8/11 Cool Heerhugowaard; za 15/11 Windkracht 13 Den Helder; za 22/11 Cultuurschuur Wieringerwerf; za 29/11 Concordia Noord-Scharwoude; zo 14/12 Mereboer Groet; zo 21/12 De Sociëteit Alkmaar.)

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.