Helderse kern vrijwel intact bij basketbalsters BV Den Helder

Maaike Klein.

Den Helder

Met de toezegging dat Maaike Klein, Janiek van Veen, Romee van der Vlies en Nadia Tijdeman ook volgend seizoen actief zijn, blijft de Helderse kern vrijwel intact bij de basketbalsters van eredivisionist Dozy BV Den Helder.

De in Purmerend woonachtige Femke Slim is ook aan de selectie toegevoegd. Nadat bekend is of er nog speelsters bij komen, zal blijken hoeveel plekken er voor de jeugdspeelsters Amber Lewakabessy en Isa Jacobs over blijven. Dit tweetal zat het afgelopen seizoen al veelvuldig op de bank.

De Ronde: ,,Dat Maaike, Janiek, Romee en Nadia blijven, kwam niet als een verrassing. We hebben daar wel goede gesprekken mee gehad en gesproken over de ambities van twee kanten. We zaten gelukkig op één lijn en waren er dan ook snel uit.’’

Tijdeman, die het eind van het voorbije seizoen vanwege een schouderblessure miste, wordt deze maand aan haar schouder geopereerd en is mogelijk aan het begin van het nieuwe seizoen weer inzetbaar. Van Veen verlaat het CTO-programma en komt daarmee voortaan volledig in Den Helder trainen.

Femke Slim, die al eerder een seizoen in het U20-team van Den Helder speelde, raakte de afgelopen zomer met het U18-team van Nederland tijdens het EK aan haar knie geblesseerd, werd daarna geopereerd en is nu nog aan het revalideren. Het is de bedoeling dat ze bij het U20-team van coach John van Rootselaar veel minuten gaat maken. Als ze fit genoeg is, wordt ze aan de seniorenselectie toegevoegd.

Eerder zwaaiden Aneta Horelika, Gabrielle van den Bosch en Maxime Essenstam af. Daartegenover staat de komst van Britt Zappeij.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen