Vogels kijken in ondergelopen weiland bij Uitgeest

Redacteur Kennemerland
uitgeest

Een deel van de Uitgeesterbroekpolder loopt in de komende dagen vol water. Deze inundatie is een actie van natuurbeheerder Landschap Noord-Holland ten gunste van de vogels.

Zij profiteren van de plasdras situatie. Vogelliefhebbers zijn in het weekeinde van 9 en 10 maart uitgenodigd om vogels te kijken.

Het natte weiland is populair bij de trekvogels. Zij hebben net een lange reis achter de rug en moeten op krachten komen. Honderden, zelfs duizenden vogels strijken neer, eten om later door te vliegen naar hun broedgebied.

Leden van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek houden in het tweede weekeinde van maart een open dag in het fort Krommeniedijk. Daar is een mooi uitzichtpunt. De vogelaars vertellen over de soorten vogels die zich melden. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van Cameraland, een gespecialiseerde winkel in camera’s, verrekijkers en telescopen.

Ook een bezoek aan het fort Krommeniedijk is mogelijk. Gidsen staan klaar. De toegang tot het terrein bedraagt 2 euro. Honden zijn niet toegestaan. Het adres van het fort is Lagendijk 22.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.