Stoffige vondst op Oldtimerfestival

Stoffige vondst op Oldtimerfestival
De Ford Capri uit Blokker, onder het stof, zoals ie al meer dan 30 jaar op zolder stond bij de buurman van oldtimerliefhebber Kees Schoorl.
© Foto Marcel Rob
Venhuizen

Verscholen onder een dikke laag stof, duivenpoep en spinrag staat de Ford Capri XL, V6 uit 1973 te pronken op de 32e editie van het Noordhollands Oldtimerfestival in Venhuizen. Alleen bij het spatbord is nog een klein stukje te zien van de originele helblauwe kleur.

Kees Schoorl van de Blokkerse Oldtimer Club vertelt: „Ik wist dat de Ford Capri al ruim 30 jaar bij mijn buurman op zolder stond en we hebben hem er op een avond met een paar man vanaf gehaald met een speciale heftruck met een uitschuifbare mast. Hij staat hier precies zoals we hem daar aantroffen. Een laag stof nog uit de vorige eeuw. Het reservewiel op de motorkap en de achterklep open.”

Passie

Volgens Jeff de Lange, een van de organisatoren van het eerste uur, kent het evenement veel van deze echte liefhebbers met een passie voor oldtimers, zoals Kees. „ Er is bijvoorbeeld een groep vrienden die elk jaar een auto koopt om samen te restaureren. Ze zorgen ervoor dat deze dan met Pasen klaar is voor de show.”

„We streven ernaar het evenement ‘levend’ te houden door bezoekers ieder jaar iets nieuws aan te bieden. Dit jaar is het thema ‘Vive la France’. Er zijn allerlei Franse ‘klassiekers’ te zien, bijvoorbeeld automerken als Simca, Citroën DS, Renault en de ‘lelijke eend’. Jean et les copains spelen livemuziek en er is zelfs een jeu-de-boules baan.”

Op het buitenterrein is dit jaar de retro-camping te vinden. Herman van Nijen en zijn partner Frans komen uit Oostwoud en staan hier met hun piepkleine Otten retro-caravan uit 1960, type Zwerver. Aan elk detail van de inrichting is veel zorg besteed en de tafel is zelfs gedekt voor een knus paasontbijtje. Je waant je een halve eeuw terug in de tijd.

Herman geniet van zijn hobby. „Het is ontzettend leuk om alles bij elkaar te zoeken en aan andere mensen te laten zien. Het is een feest van herkenning voor veel mensen en je krijgt allerlei leuke verhalen te horen.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons