Commandant Oppeneer gestraft na drankincident met twee vrouwen en twee zeesoldaten

Het fregat Evertsen. Foto ANP

Ron Amesz
den helder

Vier militairen zijn krijgstuchtelijk gestraft omdat ze aan boord van Zr.Ms.Evertsen alcohol gebruikt hadden. Twee mannen verbleven in een dameshut. Het schip is op missie in het piratengebied van Somalië.

Het incident deed zich begin maart voor aan boord van het schip dat onder leiding staat van Jos Oppeneer. De vier, twee vrouwelijke werknemers van de vloot en twee zeesoldaten, zijn naar huis gestuurd en vervangen door uit Nederland ingevlogen militairen. De commandant van het schip is administratief gestraft. ,,De commandant van de Evertsen heeft de regelgeving rond alcoholgebruik onvoldoende gehandhaafd'', stelt woordvoerder Robin Middel van de Koninklijke Marine. Aan boord van een schip mag tijdens een missie niet gedronken worden.

Middel spreekt tegen dat het om een seksincident ging, maar feit is dat de twee zeesoldaten met drank in het verblijf van twee vrouwen zijn aangetroffen. De mariniers maken deel uit van de groep special forces die aan boord gestationeerd zijn om piraten uit te schakelen of te arresteren. De twee dames maakten deel uit van de vaste bemanning van de Evertsen. Het schip wordt op 31 mei weer in de thuishaven Den Helder verwacht.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.