Politie neemt verdacht voertuig in beslag in Zaandam

© Foto: ANP

Zaandam

Een bestuurder in een kogelvrij vest is zaterdag door politie in Zaandam staande gehouden. In zijn auto werden verdachte voorwerpen aangetroffen. Twee van de drie inzittenden bleken bovendien een strafblad te hebben. De politie heeft de auto voor nader onderzoek in beslag genomen.

Agenten zagen het voertuig rijden op de Verlengde Stellingweg in Oostzaan. De auto was drie dagen daarvoor gecontroleerd. De bestuurder droeg toen ook al een kogelvrij vest en wilde daarover geen verklaring afleggen.

In Zaandam is het voertuig gecontroleerd door meerdere politie-eenheden. Twee inzittenden bleken een een strafblad te hebben voor zware delicten als doodslag, moord, gijzeling, ontvoering, een woningoverval en meerdere malen vuurwapenbezit.

Hierop hebben agenten de auto grondig doorzocht en de inzittenden gefouilleerd. Er werd een aantal voorwerpen aangetroffen dat op zichzelf niet strafbaar is, maar de politie vertrouwde de zaak toch niet in verband met de strafbladen.

De agenten hadden daarbij het vermoeden dat er in het voertuig verborgen ruimtes aanwezig waren. De auto is op grond van de Douanewet voor nader onderzoek in beslag genomen. Het technisch onderzoek zal zondag plaatsvinden.

De drie mannen zijn in de tussentijd op vrije voeten gesteld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.