Lancia Ypsilon volwassener dan ooit

© HSPublicity

Belangrijkste nieuws van Lancia op de AutoRAI is de Ypsilon. Voorheen was de Ypsilon er alleen als driedeurs, het nieuwe model is alleen leverbaar met vijf deuren. Lancia presenteert de Ypsilon dan ook als een volwassener auto – wat overigens niet tot uiting komt in de maten. Met een lengte van 3,84 meter is hij slechts drie centimeter langer dan zijn voorganger en met breedte en een hoogte van respectievelijk 1,67 en 1,51 meter is de Lancia Ypsilon zelfs smaller en lager dan voorheen. Qua vormgeving ziet hij er wel een stuk volwassener uit, met duidelijke Alfa Romeo-kenmerken.

Binnen is het – zoals het een Lancia betaamt – alom luxe wat de klok slaat. Op de optielijst staan xenonverlichting, cruisecontrol en fraaie lederen bekleding.

Lancia biedt de Ypsilon aan met keuze uit vier krachtbronnen. De instapmotor is een 1,2-liter benzinemotor met 51 kW, gevolgd door de van de Fiat 500 bekende 0,9-liter Twinair tweecilindermotor met 63 kW. Ook is de compacte auto uit te rusten met een 1,3-liter Multijet dieselmotor die goed is voor 70 kW. Tot slot is er ook nog een een lpg-variant, de 1.2 Bifuel. Deze en de Twinair-versie zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en BPM.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.