Venlo schenkt Zaandammers een fust bier

Redacteur Zaanstreek
Zaandam

In een ludieke actie heeft Venlo, concurrent van Zaandam om de titel Beste Binnenstad, Zaandam een fust Venloosch Alt aangeboden. 'Als genoegdoening tegen het verlies van de titel Beste Binnenstad'.

Op de 11 november (de elfde van de elfde) wordt het carnavalseizoen traditioneel geopend in het zuiden des lands. Dit keer wordt de gelegenheid in Venlo aangegrepen om concurrent Zaandam in de maling te nemen. Via een skype-verbinding boden ondernemers uit Venlo een fust Venloosch Alt (lokaal bier) aan wethouder Robert Linnekamp van Zaandam.

Op 21 november wordt bekend welke gemeente zichzelf de komende twee jaar de stad met de 'Beste Binnenstad' mag noemen. Volgens Venloër Geer van de Veer, eigenaar van de grootste carnavalswinkel in de binnenstad van Venlo, zal het fust Venloosch Alt goed van pas komen als Zaandam op de 21ste te horen krijgt dat ze in Venlo haar meerdere moet erkennen. ,,Mocht onverhoopt duidelijk worden dat de jury op 21 november een andere mening is toegedaan en Zaandam de titel mag dragen, dan zijn ze in Venlo sportief en is het fust ook prima op zijn plek in Zaandam om daar de feestvreugde kracht bij te zetten", aldus de Venlose ondernemers.

Wethouder Linnekamp nam de actie van de ondernemers sportief op. ,,We beraden ons op een tegenactie", zei hij met een knipoog. Hij gaf aan dat het laatste woord aan de jury is.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.