Sinterklaasloop voor kinderen bij Suomi

Janneke van Beusekom
santpoort-noord

Daar staan ze dan aan de start, zondagmorgen op Sportpark Groeneveen. Zo’n 20 kinderen in de leef tijd van zes tot negen. Klaar om een kilometer af te leggen tijdens de jaarlijkse sinterklaasloop van atletiekvereniging Suom in Santpoort-Noord.

Eerst even wat oefeningen doen om warm te worden. En voor uit, ook nog maar wat sinterklaasliedjes. Als je een kilometer hardlopen voor de boeg hebt, moet je vooraf wel een beetje spirit krijgen.

Er wordt vol overtuiging gehoor gegeven aan de instructies van de drie begeleidende sportpieten. ,,Zullen we ook nog een dansje maken met zijn allen?”, vraagt een van hen. Welja, waarom niet, het is tenslotte de sinterklaasloop.

En net als iedereen denkt dat er nooit meer gestart gaat worden, klinkt de stem van de startmeester: ,,We gaan beginnen! ” De vlag gaat omhoog. ,,Hollen maar!”, wordt er geroepen. En weg zijn ze, een bonte stoet jongens en meisjes, met vaak lange shirts fladderend in de wind. Allemaal in principe op weg naar de finish een kilometer verderop. In principe, want bij sommige lopertjes is dat namelijk helemaal niet zo zeker.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.