Robert Mühren is ‘een optie’ voor AZ

Marco Post
VOLENDAM

FC Volendam boekte maandagavond een fraaie 3-0 zege op Roda JC en meldde zich daardoor in de top van de eerste divisie. Toch was niet de overwinning het gesprek van de avond, maar Robert Mühren.

De 25-jarige topscorer is nadrukkelijk in beeld bij AZ. In Volendam wordt al gevreesd dat hij gisteren zijn laatste wedstrijd voor de FC heeft gespeeld.

AZ is uitgekomen bij Robert Mühren omdat de eerste keus, Mike van Duinen, te duur is gebleken. De hele zomer heeft AZ geprobeerd de aanvaller van ADO Den Haag in te lijven, maar de vraagprijs is de Alkmaarders te gortig. ,,Daarom gaan we over op plan B’’, zei Earnest Stewart, directeur voetbalzaken, vorige week al. ,,En wat ons betreft is het huren van een speler ook een mogelijkheid’’, voegde hij eraan toe.

Volgens Stewart is Mühren ‘een van de opties’ voor AZ en zijn er dus meer namen waar de club aan denkt. AZ heeft bij Volendam inmiddels wel geïnformeerd naar de mogelijkheden om Mühren over te nemen. De Volendammer heeft een contract tot volgend jaar zomer en hoeft waarschijnlijk niet meer dan enkele tonnen te kosten.

Gek

Mühren zei maandagavond er ‘wel een beetje gek van te worden’. ,,Ik hoor en lees van alles, maar er is niks concreet. Dus we zullen het zien. Maar AZ is natuurlijk een mooie club, dichtbij en een stap omhoog. Ik zou daar wel willen vechten voor mijn plek, ja.’’

Voor FC Volendam zou het vertrek van Mühren een flinke aderlating zijn. Vorig seizoen was hij met 25 doelpunten topscorer en dit seizoen maakte hij in de eerste drie wedstrijd en al zes goals. Uitgerekend gisteravond, toen alle ogen op hem gericht waren, kwam Mühren niet tot scoren. De drie Volendamse treffers werden gemaakt door Brandley Kuwas, Henny Schilder en Guyon Philips. Als dank voor bewezen diensten werd Mühren in de slotminuut gewisseld.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.