Aanvullend openbaar vervoer Waterland gered

Robert Jan van der Woud
Purmerend

De failliete taxivervoerder ETS wordt overgenomen door Munckhof Taxi. De curatoren die het faillissement afhandelen hebben dat dinsdag bekendgemaakt. ETS was onder meer verantwoordelijk voor het aanvullend openbaar vervoer en het leerlingenvervoer in Waterlandse gemeenten.

Munckhof is gevestigd in het Limburgse Horst, en werkte in het verleden al samen met ETS. Het ging daarbij om de uitvoering van vervoersovereenkomsten, waarbij Munckhof de contractpartij was en ETS de feitelijke uitvoering voor zijn rekening nam. Munckhof is zelf actief in het verzorgen van personenvervoer en de bemiddeling bij reizen. Bij het bedrijf zijn zo'n duizend werknemers in dienst..

De Limburgse onderneming zal in elk geval de komende maanden de bedrijfslocatie van ETS in Zaandam in gebruik houden in afwachting van een definitieve oplossing voor huisvesting. Daarnaast neemt Munckhof minimaal honderd oud-werknemers van ETS in dienst. Hoe veel dat er precies zijn, is afhankelijk van het aantal opdrachtgevers dat de overnamepartner daadwerkelijk kan overnemen van ETS.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.