NBC maakt pas op de plaats in titelrace

Casper Duin
Texel

Met een 3-1 nederlaag in de topper tegen DKM 1 maakten de zaalvoetbalsters van het Texelse NBC/De Steenenplaats een pas op de plaats in de titelrace.

In sporthal Veerburg in Anna Paulowna had de formatie van coach Arno van Heerwaarden nog wel het scorende voortouw genomen. Tessa Betsema gaf invulling aan een Texels overwicht, waardoor NBC halverwege met 0-1 leidde tegen de koploper uit Wieringerwaard.

Na de ruil hielpen de eilanders nog steeds te veel kansen om zeep. DKM toonde zich slagvaardiger en gaf NBC daarmee een lesje in efficiëntie. Via 1-1 werd de score opgevoerd naar de 3-1 eindstand. Van Heerwaarden: ,,Ik vond ons grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar we maakten het niet af. Zonde. Nu haken we toch enigszins af in de titelrace.’’

Beter nieuws was er bij Watervogels’64/Noordstad, dat ten koste van Sporting S de allereerste punten kon bijschrijven: 3-2. ,,Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar dit is wel een opsteker’’, jubelde coach Brian Leepel. ,,En we hebben ook nog eens heel goed gespeeld.’’

Aan de Sportlaan nam de ploeg die de eerste elf duels van dit seizoen alle met verlies afsloot de leiding via Ivanka de Bie. Na de gelijkmaker schoot Judith de Bruin de thuisclub weer op voorsprong. De 3-1 van de pas dertienjarige Fabienne Vaalt bezegelde het lot van Sporting S, dat nog één keer scoorde voor de statistieken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.