DWOW helpt Kleine Sluis aan de macht

Redactie Schagen
Schagen

Kleine Sluis heeft dankzij een 2-0 zege op KGB voorlopig de macht in de derde klasse A opgeëist. De Polderse ploeg bleef als enige zonder puntenverlies op een zondag dat Vios (0-2 tegen Westfriezen) en VVW (0-2 tegen DWOW) die status verspeelden.

Op de eigen Doorbraak had VIOS zeker in de tweede helft veel vaker de bal. Maar het rendement van de bezoekers uit Zwaag was dodelijk effectief. Twee keer kwamen ze na de rust aan de overkant en bepaalden op die momenten de eindstand.

Grootste verrassing van het weekeinde was DWOW dat in het laatste half uur via Lars de Vries en Joey Noor toesloeg bij VVW. Voor trainer Eric van Geemen was dat weer geen surprise omdat de spelers die stuk voor stuk over voetballende kwaliteiten beschikken, steeds beter 'coachbaar' zijn en beseffen dat er op het nieuwe niveau meer wordt verlangd dan alleen lekker voetballen.

Kleine Sluis profiteerde daarvan door een regelmatige zege te boeken op KGB. Het succes kon weer eens worden opgehangen aan Geert Weel die beide Polderse treffers voor zijn rekening nam.

Winkel luidde het traditionele corso reces in met een geenszins geflatteerde 4-0 zege op SRC. De Schager formatie, waar de van een lelijke blessure herstelde Robbert-Jan Klein een onopvallende rentree maakte, had niets in te brengen. Martijn Gootjes, Rick Fijnheer, Youri Wegman en Robbie Schouten drukten dat ook in cijfers uit.

Een klasse hoger boekte ZAP zijn tweede winstpartij op rij. Dat had bij Alkmaarsche Boys nog wel wat voeten in de aarde. Op slag van rust was er een opstootje waarbij de Polderse aanvaller Fabian Raap nota bene als toeschouwer rood pakte. Malvin Robert maakte de winnende treffer toen de thuisclub met tien man in het veld stond, 2-3.

In de vierde klasse deed Con Zelo van zich spreken door de gedoodverfde titelfavoriet in 4A DTS te vloeren. Een snelle Waarlandse voorsprong werd weliswaar nog in de eerste helft omgedraaid door de ploeg die door iedereen als niet te kloppen werd aangeduid. Na de hervatting nam Con Zelo op zijn beurt het heft weer helemaal in handen al maakte een late tegentreffer het nog spannend, 4-3.

Dankzij de stunt van de buren werd Dirkshorn de nieuwe koploper. Geel Zwart had nog niet verloren voor het zich aan de Veersloot meldde maar daar liepen de Zandtmers tegen een flinke zeperd op. Bij de thuisclub was Wilco Gootjes met twee goals en een assist onbetwist de grote man. Nieuwe Niedorp heeft weliswaar minder verliespunten dan de lijstaanvoerder maar kwam deze zondag vanwege de Floralia in het dorp niet in actie tegen VZV.

Hollandia T, net als DTS vaak genoemd om hoog te eindigen, heeft na de 1-1 bij Succes na drie wedstrijden al vijf verliespunten. Schagen dompelde Wiron verder in de problemen (4-0) en elders in de Wieringermeer wordt bij Flevo (1-2 tegen Hugo Boys) nog steeds op de eerste punten gewacht.

Wieringermeer ging zaterdag al met 0-2 onderuit tegen het Opperdoes van Niek Sijm die vorig jaar nog de kleuren van de Slootdorpers verdedigde.

De vrouwen van Winkel scoorden liefst vier keer bij Hillegom. Dat bleek geen garantie voor de zege omdat de thuisclub een zevenklapper in de aanbieding had, 7-4.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.