Beker belangrijkste bijzaak voor Texel’94

Casper Duin
Texel

De zaalvoetballers van Texel’94 vervolgen maandag hun weg door wat voor de eerstedivisionist dit seizoen de belangrijkste bijzaak is: het KNVB-bekertoernooi.

In de ronde van de laatste zestien teams wacht de eilanders maandagavond een uitduel met FC Marlene 2. Twee weken geleden troffen beide ploegen elkaar ook al in competitieverband en won Texel’94 in Heerhugowaard met 2-4. ,,Die wedstrijd vonden we belangrijker dan deze. De competitie heeft de prioriteit bij ons. De KNVB-beker zullen we vast niet winnen’’, meent coach Martijn de Veij.

En dus is het bekeravontuur de belangrijkste bijzaak geworden in het Texelse kamp. ,,Want we gaan er natuurlijk wel alles aan doen om de volgende ronde te bereiken. Van alle zestien teams is Marlene 2 de laagst geklasseerde tegenstander die je kon loten. Al is het inderdaad niet uitgesloten dat zij met enkele spelers uit het eerste team verschijnen. Niks aan te doen. Dat is legitiem. Wij komen ook met ons eerste team’’, lacht De Veij.

De coach wuift de gedachte dat Texel’94 met het bereiken van de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi geschiedenis zou kunnen schrijven weg. ,,Nee, joh. Dit is onze allereerste keer in ’de landelijke beker’, dus dan is het al snel geschiedschrijving. Mochten we van FC Marlene 2 winnen, dan hebben we twee ploegen verslagen die lager gerangschikt zijn dan wij. En we waren een ronde vrijgeloot. Ik had in deze fase eigenlijk gehoopt op een thuiswedstrijd tegen een topper uit de eredivisie. Teams zoals Knooppunt of ASV Lebo.’’

De Veij maakte richting voetbalbond KNVB zijn ongenoegen kenbaar over de speelavond. ,,Enkele spelers studeren in Groningen en Leiden. En moeten nu allerlei toeren uithalen om op tijd in Heerhugowaard te zijn en dan ’s nachts weer terug met de trein. Dit zijn inhaalweken en ik weet dat competitie voorrang krijgt. Het is alleen wrang dat teams die niet kwamen opdagen voor een competitieduel tegen Marlene 2 die wedstrijd dan kunnen inhalen op een courante vrijdagavond. Waardoor wij op maandag aan de bak moeten.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.