Onthaasten met high tea op Nijenburg in Heiloo

Redacteur Alkmaar
heiloo

Wie een goede high tea vooral ziet als een oefening in onthaasten, moet reserveren voor een van de twee arrangementen die het Amsterdamse cateringbedrijfje Summer Tea deze maand nog verzorgt op landgoed Nijenburg. Zondag was de eerste.

Vereniging Hendrick de Keyser, eigenaar van het landhuis Nijenburg, heeft elders in het land positieve ervaringen opgedaan met het openstellen van historische panden voor dit soort activiteiten. Waarom niet eens op Nijenburg, dacht men daar. En inderdaad, waarom niet? Sterker, Nijenburg is bij uitstek geschikt voor iets als een high tea.Zondag genoten zo’n 35 gasten van een heel goede high tea. Niet binnen maar natuurlijk buiten op het terras, voor het landhuis. In de welkome schaduw van het huis of in die van de oude lindeboom.

Drie gangen met allerlei heerlijkheden (het had iets minder zoet en iets meer hartig gemogen) kwamen op fancy etagères voorbij. Er waren drie soorten geurige thee. En om te beginnen een aperitief in de vorm van een zoete witte wijn. In een bedaard tempo, zoals dat hoort. Want een high tea is een sociaal gebeuren. Er moet dus voldoende gelegenheid zijn om te kletsen. Tussen de gangen was er genoeg tijd om wat door de gerenoveerde tuinen te wandelen, de rustieke boomgaard met allerlei oude appel- en perensoorten te bekijken. Of het landhuis van binnen te bewonderen.

Voor Hendrick de Keyser is het houden van high teas op Nijenburg een proef. Maar het lijkt na deze eerste aflevering al wel duidelijk dat zoiets voor herhaling vatbaar is. Er zijn deze maand nog high teas op de zondagen 11 en 25 augustus. Meer informatie op www.summertea.nl

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.