Lastig nablussen in Velsen-Noord

Redacteur Kennemerland
velsen-noord

Het nablussen van de brand die afgelopen zaterdag uitbrak bij recyclingbedrijf Van Gelder in Velsen-Noord, duurt wellicht tot maandagmorgen. Dit meldde de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) zondag.

Het bluswater kon maar moeilijk doordringen in de samengeperste balen papier. De balen moesten daarom eerst uit elkaar getrokken worden. Hierna werden ze geblust en afgevoerd naar de vuilverbranding. De brand ontstond zaterdag rond 13 uur onder een kap in de buitenopslag. Er waren op dat moment geen personen aanwezig. Het vuur greep zeer snel om zich heen, waardoor de brand werd opgeschaald tot ’zeer groot’.

In de wijde omgeving waren dikke zwarte rookwolken te zien en tot in Spaarnwoude zijn verkoolde papiersnippers neergedwarreld. De brand heeft veel schade aangericht, zo was zondag bij daglicht goed te zien. Enkel het kantoor en een loods zijn gespaard gebleven.

Het was niet de eerste brand bij Van Gelder. In 1994 brandde de opslagloods volledig uit. Een jaar later was het weer raak, maar dit maal bleef de schade beperkt. Afgelopen Oudejaarsnacht brandde wijkcentrum De Mel in Velsen-Noord af. Deze brand is aangestoken. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.