Nieuwe Niedorp, Succes en Winkel (v) bekeren verder

Redactie Schagen
Schagen

De regionale oogst voor de volgende ronde in het KNVB bekertoernooi bestaat tot dusverre uit Nieuwe Niedorp, Succes en de vrouwen van Winkel. DWOW, ZAP en Hollandia T weten na dinsdag dan wel woensdag of er ook voor hen een tweede fase komt.

Het trio dat nu al zeker is van het vervolg, deed dat ook nog eens met grote overtuiging in cijfers. Alle wedstrijden werden gewonnen. De vrouwen van Winkel hoefden voor het slot tegen Medemblik bovendien slechts 45 minuten de schoenen aan te trekken. Toen stond er 6-1 op het bord en hielden de bezoeksters die op dat moment al dubbele cijfers om de oren hoorden te krijgen het genoeg.

Succes voelt het gemis van de naar Hollandia Hoorn vertrokken Jop van den Esschert vooralsnog niet écht in de productie. Bart de Kleine en Merijn Kok namen de treffers voor hun rekening tegen Woudia dat verzuimde de slotfase spannend te maken door een penalty te missen.

Nieuwe Niedorp had in DWB een taaie achtervolger die tot twee keer toe een achterstand wist weg te werken. Toen de thuisclub voor de derde keer op voorsprong kwam moest het bezoek uit De Weere de handdoek gooien, 3-2.

DWOW leek zichzelf met een 9-1 zege op Sint Adelbert ook naar de eerste knock outronde te lanceren. Maar voor het zover is moet de derdeklasser uit Wieringerwerf woensdag nog wel de 2-0 voorsprong tegen Schagen over de streep trekken. Er rest nog 37 minuten officiele speeltijd van die wegens het noodweer gestaakte wedstrijd. Schagen pakte tegen Meervogels met 4-3 ook zijn tweede zege in de groep.

ZAP, dat een povere wedstrijd tegen Winkel met 1-0 won maar zonder de met rood weggestuurde Nick Broersen moest afmaken, zit in hetzelfde schuitje. Ook Reiger Boys won twee keer en ontvangt de Polderse ploeg dinsdag om 20.30 u voor de ontknoping. ZAP moet winnen.

Hollandia T won door een fraaie vrije trap van Arjan Wisse met 1-0 van VIOS. En heeft woensdag nog drie kwartier om de winst in de burenruzie uit te venten. Dan moet er wel een 1-0 achterstand bij Jong Holland, dat een beter doelsaldo heeft, worden omgezet in een overwinning.

Dirkshorn en Flevo waren de verliezers van het weekeinde. Beide vierdeklassers konden in eigen huis een ticket voor de volgende ronde verdienen maar slaagden daar niet in. Dirkshorn verloor met 0-1 van Hauwert. In Middenmeer was de pijn nog groter, 0-5 tegen Strandvogels.

De andere wedstrijden hadden geen impact. Al zal de 4-0 nederlaag van SRC bij Geel Zwart daardoor niet minderd hard zijn aangekomen op Groenoord.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.