Brand in Hoorn na uren onder controle [video] [update]

1 / 5
Internetredactie
HOORN

Een grote brand in een bedrijfspand van Bo-Rent aan de Diodeweg in Hoorn heeft de brandweer urenlang bezig gehouden. Om 19.45 uur zondagavond kwam de eerste melding binnen bij de hulpdiensten. Maandagochtend rond half acht werd het sein brandmeester gegeven. Mogelijk is de brand aangestoken.

De brandweer blijft nog met drie hoogwerkers aanwezig om na te blussen. Bedrijven in de buurt kunnen volgens de Veiligheidsregio weer veilig aan het werk. Er werd geen verontrustende concentratie schadelijke stoffen gemeten in de rook.

Instabiel plafond

De brandweer had grote moeite om de brand te bestrijden in verband met een instabiel plafond. Brandweerkorpsen uit de hele regio werden ingezet.

Eerst was er alleen sprake van rookontwikkeling in het gebouw, maar na een paar uur werd de brand alsnog uitslaand. De brandweer heeft tegen 21.30 uur de ruiten ingeslagen om de rook en hitte te laten ontsnappen. Brandweerlieden zijn even naar binnen geweest, maar kwamen al snel weer naar buiten omdat het toch nog te warm was. De vlammen sloegen even na 22.35 uur door het dak.

Bo-Rent

De hulpdiensten kwamen om 19.45 uur af op een melding van zwarte rookontwikkeling bij Bo-Rent, een auto- en materiaalverhuurder. Het gaat om het gebouw waar hoogwerkers worden verhuurd. De brand ontstond in een showroom op de derde verdieping. Mogelijk als gevolg van een inbraak.

Het inbraakalarm ging namelijk af voordat het brandalarm afging. ,,We moeten van het ergste uitgaan, dat er mogelijk opzet in het spel is”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: DNP.NU

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen