'Zalige overwinning' Kleine Sluis op JVC

Anna Paulowna

Bij het horen van de naam Kleine Sluis wordt doorgaans gedacht aan steekwoorden als werklust en passie. Die punten kenmerken de club en de goede resultaten van dit seizoen zijn mede daaraan te danken. Zondag bleek dat de formatie uit Anna Paulowna dat nu ook weet te combineren met verzorgd spel. En die combinatie van factoren werd JVC net teveel: 2-0.

Het draait bij de formatie van trainer Remy Zoer. Dit seizoen is zijn team nog maar één keer onderuit gegaan en de koppositie komt steeds dichterbij. Zeker nu lijstaanvoerder Den Helder gisteren op een remise bleef steken. Daarmee bedraagt de achterstand nog slechts twee punten en als Kleine Sluis dit niveau weet vast te houden, dan kan de strijd om de titel nog een zeer spannende worden. Met de zege op JVC, door de nederlaag afgezakt naar de zesde plaats, werd in ieder geval al een flinke horde genomen. Want ook bij die equipe is meer dan genoeg kwaliteit aanwezig, al is het gemis van de langdurig geblesseerde doelpuntenmachine Patrick Beens nog altijd een aderlating.

Op bezoek bij Kleine Sluis konden de bezoekers geen vuist maken en bleef het echte gevaar daardoor ook uit. Aan de andere kant zorgde Geert Weel voor de meeste dreiging, maar de aanvaller kwam steeds net te kort om JVC serieus in de problemen te brengen. Ook in het tweede bedrijf bleef de thuisclub de bovenliggende partij. Pas na de openingstreffer van Thijmen van Oosten deed JVC meer van zich spreken. Vrijwel direct na het eerste doelpunt kreeg Nevin Provily een uitgelezen kans om de score gelijk te trekken, zijn poging ging echter over het lege doel. ,,Als hij die kans had gemaakt, dan had het heel anders kunnen lopen. Dat zou een mentale tik voor ons zijn geweest’’, besefte Zoer al te goed. De gelijkmaker bleef uit en Kleine Sluis kwam vervolgens niet meer in de problemen. De tweede van Van Oosten maakte de overwinning nog net even wat mooier: 2-0.

Verliezend trainer Ben de Visser blikte na afloop realistisch terug op het duel. ,,We speelden niet goed, al was ik wel erg tevreden over de inzet van de jongens. Dat was in ieder geval beter dan vorige week’’, aldus de oefenmeester. ,,Maar zij waren vooral wat effectiever, want het was niet echt een wedstrijd van kansen. Naar mijn mening had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven.’’

Aan de andere kant stond een zeer contente Zoer. ,,We hebben echt heel goed gevoetbald. De jongens werkten keihard, zoals altijd, maar ze waren slim en speelden zorgvuldig’’, complimenteerde de coach zijn elftal. ,,We hadden het eigenlijk alleen de laatste tien minuten een beetje moeilijk. Toen moest JVC wel komen. Verder hebben we bijna geen problemen gekend. Dit is nou echt een zalige overwinning.’’

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.