Mercedes-Benz B-Klasse op alle fronten verbeterd

Mercedes-Benz stelt de nieuwe B-Klasse voor. De auto is in alle opzichten een stap vooruit: qua uiterlijk, interieur, motoren en veiligheidssystemen. Hij is voor het eerst te zien tijdens de IAA in Frankfurt, die van 15 tot en met 25 september plaatsvindt.

Eerlijk is eerlijk: het uiterlijk van de B-Klasse is geen revolutie ten opzichte van dat van zijn voorganger. Toch zorgen diverse elementen ervoor dat de Mercedes-Benz een stuk dynamischer oogt. Ook de geringere hoogte van 1,56 meter geeft de auto een sportiever voorkomen. Te meer omdat auto wél in de lengte en breedte is gegroeid. Deze meten nu respectievelijk 4,36 en 1,79 meter.

Dat de Mercedes-Benz B-Klasse lager is, heeft geen consequenties voor de hoofdruimte. Integendeel: die is juist toegenomen. Dit komt doordat Mercedes-Benz een ander platform gebruikt, waardoor de passagiers 86 millimeter lager zitten. Dus is er juist meer hoofdruimte.

De B-Klasse wordt standaard geleverd met Collison Prevention Assist: een radargestuurd waarschuwingssysteem voor ongevallen, met Adaptive Brake Assist. Dit vermindert het risico op kop-staartbotsingen.

De koper heeft de keuze uit een 1,6-liter benzinemotor met 90 kW of 115 kW en een 1,8-liter diesel die 80 kW of 100 kW levert.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.