De borst vooruit

Arie Bergwerff
Alkmaar

Kijken wij wellicht teveel door een oranje bril of ziet deze regio er na vrijdagavond inderdaad een tikkie anders uit?

Lopen we, na de onverwachte maar puntgave overwinning op D’n Spanjool, niet allemaal een beetje meer met de borst vooruit?

De strafexpeditie tegen de wereldkampioen van Van Persie, Robben en natuurlijk ook de stoere Hensbroeker Vlaar heeft er, zo lijkt het, voor gezorgd dat wij allen weer met wilskrachtige kin en rechte rug door het leven gaan.

En dan maakt het niet uit dat je als altijd in de verkeerde rij bij de supermarkt staat. Jij hebt immers de Boeing 747 ’Van Persie’ veilig zien landen in het Spaanse strafschopgebied. Dan zit je glimlachend achter het stuur in de file, omdat ze alle mogelijke en onmogelijke wegen hebben afgesloten.

Je hebt immers keeper Casillas op handen en voeten achter de ongrijpbare Robben zien aankruipen. Wat een knetterend potje voetbal al niet doet met een volk!

Mooi ook hoe het gemeentebestuur van Alkmaar deze volksvreugde direct op waarde schatte. Gewoon direct flink uitpakken: twee dagen feest op Geestmerambacht voor de ene helft en twee dagen Kaeskoppenstad voor de andere helft van de bevolking. Benieuwd wat ons allemaal te wachten staat als er straks wellicht gewonnen wordt van de Australiërs!

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.