Ook Mühren verdient een plekje op het podium

Theo Brinkman
Alkmaar

Mocht AZ zondag de bekerfinale winnen, dan krijgt het de beker overhandigd door Kees Kist. Een begrijpelijke keuze, want Kist won in het verleden als lid van een ’gouden generatie’ drie keer de KNVB Beker met AZ’67.

Maar AZ had ook een originelere keuze kunnen maken. Een andere oud-spits van de club. Eentje die AZ op weg hielp naar deze finale. En hij kán de beker uitreiken, want hij zal er zondag bij zijn in de Kuip. Robert Mühren wil de finale live meemaken. Logisch, want als AZ de beker wint is ie ook een beetje van hem. Voordat Mühren eind januari vertrok naar Zulte Waregem speelde hij dit seizoen drie bekerwedstrijden met AZ. Hij maakte daarin drie doelpunten en is daarmee topscorer van AZ in dit bekertoernooi. De eerste treffer, uit tegen FC Lienden, was niet echt belangrijk: het was de 1-4. Maar met zijn tweede treffer was hij matchwinnaar tegen Emmen (1-0) en zijn derde was al net zo belangrijk: de openingstreffer tegen ASWH, dat uiteindelijk met 2-0 werd verslagen.

Zo kan het een uniek bekerseizoen worden voor Mühren: in maart won hij met Zulte Waregem de Belgische beker, de Croky Cup, door KV Oostende na penalty’s te verslaan. Mühren scoorde niet tijdens de wedstrijd, maar benutte tijdens de penaltyreeks wel een een strafschop.

Maar goed, niet Mühren maar Kist zal dus de beker uitreiken als AZ wint. Misschien dat voor Mühren dan toch in elk geval een plekje op het podium kan worden ingeruimd.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen