DEM heeft de smaak te pakken

Rinus van der Lugt
Eerste klasse A

Voor de vierde achtereenvolgende maal is DEM met een zege de kleedkamer ingestapt. De formatie van trainer Rowdy Bakker zegevierde met 1-0 over De Zouaven.

Of het nu 1-0 of 6-0 is, uiteindelijk worden er maar drie punten uitgedeeld voor het binnenhalen van een zege. Toch had DEM-trainer Rowdy Bakker wat rustiger in de dug-out gezeten als zijn spelers wel het grote overwicht in treffers hadden uitgedrukt.

,,Het verschil was in ieder geval een stuk groter dan dat de uitslag doet vermoeden”, aldus Bakker. Ondanks dat Mike van Vliet weer terug was van vakantie, had Bakker toch besloten Sem Bleeker onder de lat te posteren.

Vanaf het beginsignaal lieten de bezoekers zien dat het alleen maar naar Grootebroek was afgereisd om het verschil met de onderste plekken groter te maken.

DEM dicteerde het spel, maar had erg veel moeite met het benutten van de kansen. ,,De organisatie stond als een huis”, keek Bakker op de wedstrijd terug. ,,Natuurlijk gaven wij verdedigend wel enkele kleine kansjes weg, maar echt in problemen zijn wij geen moment geweest. Wij waren heer en meester.”

Toch duurde het nog tot een klein half uur voordat DEM de juiste richting wist te vinden. Een corner van Sebastiaan Dooyeweerd werd net voldoende door Rik Stals beroerd om in het net te belanden: 0-1.

Deze treffer gaf de spelers nog meer vertrouwen. De ene na de andere aanval rolde op het doel van de thuisploeg. Martijn Kuijs, Rik Stals en Roel Pitstra kregen voldoende gelegenheid de score verder op te voeren.

,,Als wij bij de rust met 3-0 voor staan, dan is er niemand die wat zegt”, concludeerde Bakker. Ook na de hervatting bleef DEM de boventoon voeren.

Ook nu bleek echter dat de mooiste kansen niet aan de voorwaartsen waren besteed. ,,Dan zit je toch tot het laatste moment onrustig op je stoel”, aldus Bakker. ,,En dat was niet nodig geweest.”

Vlak voor tijd mocht de langdurig geblesseerde Frits Kramer nog even opdraven. Door de zeges de laatste weken heeft DEM zich opgewerkt naar de zevende plek.

DEM: Bleeker; Kamstra, Verswijveren, Schoo, Klijn (Nooij); De Vet, Pitstra, Wolters; Stals, Kuijs, Dooijeweerd (Kramer).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen