West-Fries/Engels Kinderdorp Norwich

Anne, Jolien en Casey (vlnr) doen de boodschappen.

Anne, Jolien en Casey (vlnr) doen de boodschappen.© Foto Leo van Gelderen

Leo van Gelderen
Norwich

Casey Smit, Anne Ligthart en Jolien Strooper, allen uit Hoogwoud, zijn doorgewinterde vrijwilligers en haalden voor hun Award alle drie goud.

Casey: ,,Voor mij is dit de eerste keer dat ik in Norwich ben, terwijl ik wel regelmatig contact heb met een paar leeftijdsgenoten hier. Maar die heb ik ooit ontmoet tijdens een uitwisseling in Wit-Rusland. Dus toen Wiebo Beenen (opbouwwerker en organisator) voor dit project vrijwilligers vroeg, heb ik meteen ja gezegd.” Anne gaf zich als vrijwilliger te laat op voor Kinderdorp Opmeer. ,,Casey wees me op dit project. Dat zag ik natuurlijk meteen zitten. Daarna sprak ik Wiebo op de kermis en nu zit ik hier.” Jolien lacht: ,,It is all about Casey. Ik was aan het backpacken in Zuid-Korea toen Casey belde. Ach, ik was toch onderweg, en het leek mij een mooi project. Bovendien heb ik nog drie maanden bij Wiebo stage gelopen.” In Norwich zijn de drie ingedeeld bij de keukenbrigade. Gelukkig wordt het Kinderdorp Norwich gebouwd op het terrein van een basisschool waar de koks een behoorlijke keuken ter beschikking hebben. Casey: ,,Het is wel even rekenen wat we allemaal nodig hebben. Ook al is in vergelijking met Hoogwoud de start bescheiden.”

Klein beginnen

Anne: ,,Er doen hier iets van veertig kinderen mee. Terwijl wij er in Hoogwoud een paar honderd gewend. Maar je moet klein beginnen. Dat geldt ook voor het koken. ” Klein beginnen in Norwich betekent toch dat er pakweg zeventig min of meer hongerige magen moeten worden gevuld. Jolien: ,,Voor mij is dit iets nieuws, maar samen gaat dat koken echt wel lukken.” Uiteindelijk schoof de groep tevreden van tafel na een bord met rijst, groenten, een kippenpoot en fruit toe. Vandaag begint het daadwerkelijke bouwen met de kinderen uit Norwich.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen