Grijs

Marije de Leeuw

Hoogmoed komt voor de val, of: wie hoog vliegt, zal diep vallen. Het Calvinistische Nederland kan een grinnik van leedvermaak niet onderdrukken.

Eerst al Eva Jinek kwijt, toen zijn advocatenlicentie en nu zelfs het schilderij van The Godfather. Hij mag een tafel en vier stoelen houden.

De bekendste advocaat van Nederland, die geen advocaat meer mag zijn, ziet zijn hele inboedel onder zijn kont vandaan geveild worden. Tsja, wat voor ieder ander geldt, geldt ook voor Bram Moszkowicz.

Als de fiscus er achter komt dat je cash betalingen niet hebt opgegeven, dan heb je een probleem. De zonnekoning van het strafpleitersgilde, de flamboyantste van de vermaarde advocatenclan, heeft een keiharde landing gemaakt.

Als we zijn uitgegniffeld, dan kunnen we met zijn allen weer terug naar de grijze realiteit. De man die je geen maffiamaatje mag noemen - dus dat doen we ook niet - gaf de Nederlandse advocatuur tenminste nog een beetje kleur.

Mediageniek, een column in de 'wakkere krant', veelvuldige optredens in boulevardrubrieken op tv en altijd scherp van de tongriem gesneden. Hij mag dan een beetje louche zijn geweest, hij bracht wel leven in de brouwerij.

Vanaf nu is de advocatuur weer droge kost voor serieuze mannen en vrouwen. En da's misschien toch een beetje jammer.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.