Zaanse voetballer Murat Yildirim ontsnapt aan de dood

Beelden uit de video van de aanrijding met de spelersbus van Samsunspor in Turkije. Bron http://webtv.sabah.com

Redacteur Zaanstreek
Zaandam

Murat Yildirim is vorige week aan de dood ontsnapt. De Zaandammer werd met de spelersbus van Samsunspor in Turkije geschept door een trein. Er vielen geen gewonden. In 1989 werd de spelersbus van deze club aangereden door een vrachtwagen. Toen overleden drie spelers, de trainer en de chauffeur.

De machinist van de trein verzuimde op de onbewaakte overweg te stoppen. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Bij hem werd een promillage van 0.55 in het bloed aangetroffen. Het was aan de snel gas gevende buschauffeur te danken dat het voertuig slechts aan de achterkant werd geraakt door de langzaam rijdende trein.

De Turkse club, die vorig seizoen promoveerde naar de hoogste divisie, bevindt zich sowieso in zwaar weer. De werkgever van Yildirim en voormalig Feyenoorder André Bahia is terug te vinden op de voorlaatste plaats en knokt tegen degradatie. Morgen wacht het belangrijke treffen tegen hekkensluiter Ankaragücü. Toch presteert Samsunspor momenteel niet slecht. Van de laatste drie competitiewedstrijden won de ploeg van Yildirim er twee waaronder het beladen duel tegen topclub Fenerbahce (3-1).

Het ongeval met de spelersbus van Samsunspor is gefilmd en via deze link hier te zien of hieronder.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.