GS tegen Andijker woonwijk

ANDIJK

De hartenwens van Andijk om nu eens echt te kunnen bouwen, loopt opnieuw een deuk op. Inzet is nu het bouwplan voor de havenbuurt langs de Molensloot. Een gebied dat volgens GS vooral open moet blijven, meldt de Enkhuizer Courant.

De provincie windt er geen doekjes om: Andijk loopt te hard van stapel. Er zijn al allerlei andere bouwplannen in het lintdorp. Het provinciaal beleid is erop gericht dat dorpen eerst in of dicht tegen de bestaande bebouwing aan de slag moeten gaan. En het open landschap naast de Molensloot is volgens GS zo'n plek die je open moet houden.

Andijk wil de komende jaren liefst 600 nieuwe huizen bouwen. Het plan voor de Havenbuurt is het paradepaardje. Volgens wethouder Nico Harteveld wordt er gedacht aan 170 tot 200 huizen, die vooral in een groene en waterrijke omgeving worden neergezet.

Harteveld heeft weinig begrip voor de stap van de provincie om alvast bezwaar te maken. ,,Het is maar net welke termen je gebruikt voor zo'n besluit'', zegt hij. ,,In onze ogen is dit een prima plek om te bouwen, die keurig past bij de bestaande bebouwing langs de Kleingouw.''

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen