Alles over balsemen

Sinds 1 januari is de nieuwe Wet op de lijkbezorging van kracht. De belangrijkste wijziging in deze wet is dat het voortaan mogelijk is om gebalsemd te worden na overlijden. Nabestaanden kunnen nu dus ineens voor de vraag komen te staan of ze hun dierbare willen laten balsemen. Maar wat houdt balsemen eigenlijk in?

Wie geen idee heeft, maar dat wel wil krijgen, schaft ‘Balsemen Ja/Nee’ van Anja Krabben aan. In dit boek wordt uitgelegd wat balsemen inhoudt, wat de voor- en nadelen ervan zijn en waarom balsemen zo lang verboden is geweest in Nederland. Ook komt de lezer van het boek te weten welke rol balsemen in de Verenigde Staten speelt in het uitvaartritueel; hier is de behandeling namelijk al jaren toegestaan.

‘Balsemen Ja/Nee’ is overigens niet zo’n serieus boek als de titel misschien aangeeft. Er staan namelijk ook diverse grappige weetjes, rariteiten en hoogtepunten uit de geschiedenis van het balsemen en mummificeren in. Bijvoorbeeld over de mooiste mummie ter wereld en over de ‘omzwervingen’ van het gebalsemde lichaam van Evita Perón.

Het boek ‘Balsemen Ja/Nee’ van Anja Krabben is vanaf eind januari voor 17,95 euro te bestellen via de Stichting Eindelijk: info@stichtingeindelijk.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.