Clubs Landsmeer blij met subsidie voor sportpas

Annette Snaas

,,Wij zijn heel trots en blij met 78.000 euro subsidie voor ons plan om de jeugd in Landsmeer meer te laten bewegen.’’

Dat zegt Jan van der Wiele, voorzitter van de Sportadviesraad in Landsmeer. De subsidie is verstrekt door ZonMw, een instantie van onder meer het Rijk voor zorginnovatie. ,,Wij vinden het bijzonder dat wij als sportadviesraad, waarin plaatselijke verenigingen samenwerken, zo’n groot bedrag hebben gekregen. Hiermee kunnen we de jeugdsportpas invoeren en kunnen we het oude korfbalterrein herinrichten voor sportactiviteiten.’’

Met de sportpas kunnen jongeren tot 20 jaar een jaar lang kennismaken met allerlei sporten in de gemeente, zonder direct verplichtingen aan te gaan met de betreffende vereniging. Zo kunnen kinderen het sporten uitproberen en ontdekken welke sport het beste bij ze past. Er worden nieuwe sporten geïntroduceerd en clinics georganiseerd. De activiteiten maken deel uit van het project Sportimpuls Jeugd. Van der Wiel hoopt dat de sportpas per 1 januari kan starten.

Op het oude korfbalterrein in het sportpark wil mountainbikeclub MTB Twiske een oefenparcours realiseren, de volleybalvereniging twee beachvolleybalvelden en zeilvereniging De Breek wil de stalling voor zeilboten uitbreiden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.