Ruif moet één punt geduld hebben

Redactie Schagen
Tuitjenhorn

De Ruif heeft over veertien dagen aan een punt bij Vrone genoeg voor de titel in de topklasse zaalvoetbal.

De rechtstreekse oversteek uit de hoofdklasse naar de eerste divisie had vrijdagavond al gemaakt kunnen worden. De koploper voldeed in eigen huis met de moeizame 3-2 zege op concurrent Vennewater aan de voorwaarden. Maar had geen invloed op de prestatie van DVO dat met puntenverlies ook geacht werd mee te werken. Zover kwam het niet in Amsterdam waar de nieuwe nummer twee met 7-3 won bij AC Kingdom en daarmee het feest uitstelde.

De Tuitjenhorners hebben nu nog drie wedstrijden om de titel alsnog binnen te halen. Na Vrone volgt nog een thuiswedstrijd tegen Annour en moeten Ike Bleekers cs op de slotdag van de competitie naar DVO in Zwaag. In de wetenschap dat de nacompetitie al bereikt is.

,,Maar onder de huidige omstandigheden zou het een grote teleurstelling zijn als we geen kampioen worden’’, sprak de coach.

Nick Burger, aanvankelijk met een niet herstelde blessure uit voorzorg aan de kant gehouden, maakte eenmaal ingebracht met twee treffers het verschil voor de thuisclub. Wilco Gootjes opende het bal bij De Ruif dat een 0-1 achterstand moest goedmaken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.