50.000ste bezoeker zwembad Molenkoog Texel

Taart voor Sterrelijn, de 50.000ste bezoeker dit seizoen. Foto Heleen Vink

Taart voor Sterrelijn, de 50.000ste bezoeker dit seizoen. Foto Heleen Vink

Foto Heleen Vink

Foto Heleen Vink

1 / 2
Nico Volkerts
Texel

Zo’n tweehonderd deelnemers doken maandagavond het water in voor de zwemvierdaagse in Den Burg. De eerste avond kreeg een extra feestelijk tintje omdat zwembad Molenkoog de 50.000ste bezoeker mocht verwelkomen.

Dat was Sterrelijn uit Oosterend, die traditiegetrouw als 50.000ste bezoeker een heerlijke taart kreeg.

Personeel van het zwembad heeft veel werk gemaakt van de zwemvierdaagse, die voor de laatste keer in het oude zwembad van start ging.

Renovatie

Tijdens de wintersluiting wordt het openluchtbad grondig gerenoveerd. Reden om alle oud-medewerkers, badmeesters, caissières, schoonmakers en kioskuitbaters, uit te nodigen voor de eerste avond.

Dinsdag en woensdag zijn er extra activiteiten tijdens de zwemvierdaagse, waarbij de deelnemers, kinderen en volwassen, vier dagen achtereen tussen 18.00 en 20.00 uur hun baantjes trekken.

Dinsdagavond is er de ’Molenkoog got talent show’, op een podium in het ondiepe bad waarop ook door verschillende bandjes muziek gemaakt zal worden.

Watermode

Woensdagavond is er een watermodeshow. Kinderen en volwassenen kunnen hun zelfbedachte badoutfit showen. Woensdag is er een rommelmarkt met loterij om het bad.

Kinderen kunnen zich ook nog één keer aanmelden voor de functie van ’super badmeester.’ Ze mogen dan een tijdje op de hoge badmeesterstoelen hun kwaliteiten als badmeester laten zien.

Ook z]in er allerlei spellen, zoals met de aquabal, opblaasdriepoot, zeepbaanwedstrijd, een glijbaanrace en balanceren op de slack-line.

Zondag 14 september is het zwembad voor de laatste keer dit seizoen open.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.