Restaurant Andy's kitchen Den Helder moet sluiten

Restaurant Andy's kitchen Den Helder moet sluiten. Archieffoto

Redactie Helderse Courant
Den Helder

Restaurant Andy’s Kitchen aan de Beatrixstraat 94-96 in Den Helder moet vanaf vandaag zijn deuren sluiten. Dat meldt de gemeente Den Helder.

Burgemeester Koen Schuiling heeft dit besloten. De reden hiervoor is dat de exploitant elders in Den Helder betrokken was bij het in bezit hebben van een hennepplantage.

Dit maakt dat de exploitant niet langer van onbesproken levensgedrag is, waardoor de burgemeester op grond de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en de Drank- en Horecawet (DHW) de exploitatie-vergunning en Drank- en Horecavergunning heeft ingetrokken.

De politie trof op 21 januari in een woning aan de Oostslootstraat een compleet professionele kweekruimte aan met daarin 434 lege potten. De hennep bleek net te zijn geoogst. In een droogruimte werd een zak hennep gevonden van 250 gram. De drugs en apparatuur werden in beslag genomen. Er was toen geen verdachte aanwezig. Een dag later ruimde het Regionale Hennepteam van de politie Noord-Holland Noord de plantage.

Uit politieonderzoek is gebleken dat de exploitant van Andy’s Kitchen betrokken was bij de exploitatie van deze hennepplantage. Hiermee is deze persoon niet langer van onbesproken levensgedrag, waardoor de burgemeester op basis van de APV en de DHW de vergunningen moet intrekken. De handhaving op drank- en drugsbeleid heeft voor de gemeente Den Helder een zeer hoge prioriteit.

Op een exploitant van een openbare inrichting rust een zware verantwoordelijkheid. Een persoon die van slecht levensgedrag is, wordt niet geschikt geacht om een dergelijke verantwoordelijkheid te dragen. Daarom heeft de burgemeester besloten de exploitatievergunning van de lokaliteit in te trekken, waardoor deze vanaf vandaag definitief gesloten dient te blijven.

Andy's kitchen opende in februari 2007 de deuren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.