(In 60 seconden:) Uit de brand

Ronald den Boer

Ruim een jaar geleden stond ik ’s ochtends om zes uur op het strand. Het was frisjes, maar daar was bij Zee van Tijd weinig van te merken. Het strandpaviljoen naast opgang De Zandloper stond namelijk in lichterlaaie. Het vierde paviljoen in drie jaar tijd. Eigenaren Marco Kuperus en Patricia Smit keken verslagen toe hoe de vlammen zich een weg vraten door het gebouw en daarmee door hun trots. Ze voelden zich verslagen, maar waren niet geknakt. Voor het stel stond vast dat Zee van Tijd zou terugkomen.

Zee van Tijd is terug. En hoe. Ik was pas afgelopen weken in de gelegenheid er een kijkje te nemen en was onder de indruk. Het paviljoen is prachtig herbouwd, met een mooi en groot terras, een leuk interieur - slimmigheidje: twee wanden kunnen als een garagevouwdeur omhoog zodat je binnen ook in de open lucht zit - en vriendelijke bediening.

Ik noem hier Zee van Tijd, maar hetzelfde geldt voor de paviljoens Paal 6 (Julianadorp), Beachclub Citadel (Duinoord) en Langsaldieleve (Huisduinen). Ze zijn bijna letterlijk als een feniks uit de as herrezen. Nog veel mooier geworden. Het Helderse en Julianadorper strand is er, hoe afschuwelijk zo’n brand ook is, beter van geworden.

Als de zomerzon nou wat meer gaat schijnen, zijn ze bij de paviljoens ook blij. Net als ik.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.