Hamas: snel akkoord of nooit meer bestand

Medewerker Internet
CAÏRO

Als de onderhandelingen tussen Israël en Hamas over het conflict rond de Gazastrook niet binnen 72 uur leiden tot een akkoord, dan zal Hamas de gesprekken afbreken. Dat heeft volgens Israëlische media Hamas-vertegenwoordiger Izzat al-Rishq gezegd. Hij zei ook dat Hamas in dat geval ook niet zal instemmen met een nieuw staakt-het-vuren.

Gisteren onderhandelden de beide partijen in Caïro weer over een akkoord. Egypte bemiddelt hierbij omdat de beide partijen niet rechtstreeks met elkaar willen praten. De gesprekken zijn weer begonnen nadat zondagavond voor 72 uur een wapenstilstand van kracht werd. Inwoners van de Gazastrook maakten gisteren van de gevechtspauze gebruik om onder meer voedsel en brandstof voor hun generatoren te kopen.

Een Turkse humanitaire organisatie zal opnieuw proberen hulpgoederen naar de Gazastrook te sturen. Daarmee willen de Turken de Israëlische blokkade breken. Bij een soortgelijke actie 4 jaar geleden vielen tien doden toen Israël het hulpkonvooi met geweld stopte. Daardoor verslechterde de relatie tussen Israël en Turkije.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.