Recensie: Fantasierijk ’Circus van Verlangen’ Spot’70 in Warmenhuizen

Warmenhuizen

Veel verhalen zijn er over de liefde. Verhalen over verlangen in een veelvoud van vormen. Wat is liefde, wat doet het met jou. Het is heerlijk, spannend, verwachtingsvol, intens, angstig, verraderlijk en zoet.

In het Circus van Verlangen probeerde de spreekstalmeester er een totaal omvattend verhaal van te maken met de dichter Shakespeare als leidraad.

Smeerolie

Met inbreng van de circusartiesten probeerde hij daarbij vorm te geven aan de verhaalteksten. Teksten bedacht door de artiesten en fraai tot een geheel gesmeed door regisseur Kitty Relleke. Het was de smeerolie voor het fysieke spel van de spelers.

Na een zombie-achtige opkomst is het even wennen en concentreren op de uitgebeelde personages en de eerste teksten. Zo’n vormgeving is niet alledaags maar al gauw wordt je meegezogen in het scenische toneelbeeld.

Daarna was het genieten. Je moest wel alert blijven want teksten en capriolen vroegen om constante aandacht. Die betrokkenheid van het publiek werd ook meermalen door clown, sterke man, acrobaten, jongleur, zigeunerin en zo meer gevraagd.

Verbluffend

Er werd verbluffend mooi en leuk geacteerd door oude en jonge acteurs van de toneelvereniging. De speelruimte, een piste in de vorm van een U, werd uitermate goed benut. Opvallend was de duidelijke opeenvolging van acties en teksten. Alles kreeg zodoende zijn plaats en was prima te volgen voor de toeschouwers. Natuurlijk moesten er wat acrobatische toeren plaats vinden.

Dat mag je in een circus verwachten. Daar werd aan voldaan met een paar eenvoudige, gymnastische acts. Die riepen al de nodige bijval op van het publiek dat daarmee blijk gaf mee te willen gaan in de fantasie van het getoonde. Die fantasie werd ook getoond in de kleding en opmaak. Het was een mengeling van wat je kunt zien in een circus en inspiratie van de film Cabaret.

Al dit fraais is te zien in het Circustheater van Warmenhuizen voor even te vinden in het Dorpshuis aldaar. Spot’70 speelt Circus van Verlangen in het Dorpshuis te Warmenhuizen. Nog te zien op 5 februari. Alle andere voorstellingen uitverkocht.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen