Stacaravans verwoest bij brand Opmeer

Foto DNP.NU

Leontien van Engelen
opmeer

(update tekst en fotoalbum) Bij een felle brand zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee stacaravans op recreatiepark West-Friesland in Opmeer volledig verwoest. Drie andere caravans werden zwaar beschadigd.

Een van deze caravans stond er nog maar een maand en is in feite niet meer te redden.

De brand onstond in een caravan waarin Poolse seizoensarbeiders woonden. Het vuur greep snel om zich heen. Overbuurman Rene van der Plancke werd door het licht van de vlammen gewekt en sprong meteen zijn bed uit om te gaan helpen. Hij maakte enkele buren wakker en pakte een tuinslang om te gaan blussen. ,,Er was geen redden meer aan'', zegt hij. ,,Maar als ik niet meteen was begonnen was het misschien nog erger geweest en waren er mogelijk doden gevallen."

Een van de gedupeerde is een zwaar gehandicapte Brabander die met zijn naam niet in de krant wil. Hij had een maand terug op doktersadvies een nieuwe caravan geplaatst. ,,Ik moest hier met rust revalideren. Ik had het allemaal net ingericht, maar ben nu alles kwijt."

De brandweer wist precies de helft van zijn caravan te redden. Maar de restanten zijn door rook zwaar beschadigd.Klik hier voor meer foto's van de brand

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen