4G-netwerk: bezoeker Arena kiest zelf wat hij wil zien

Internetredactie
Amsterdam

Als het aan directeur Henk Markerink van Amsterdam Arena ligt, kan elke bezoeker met een smartphone zelf bepalen wat hij op zijn schermpje wil zien. De Arena werkt aan een eigen digitale tv-zender voor bezoekers van voetbalwedstrijden.

Hiervoor is in de Arena een zogenoemd 4G-netwerk aangelegd. Dit zei Markerink maandag na een bericht hierover in De Telegraaf.

Het plan is om in augustus, als het nieuw voetbalseizoen begint, deze mogelijkheid aan te bieden. Rond het veld staan 4 camera’s opgesteld die elk een bereik hebben van 180 graden. De bezoeker kan met zijn smartphone zelf bepalen welke camera hij kiest en zo een actie uit een andere hoek bekijken. „Hij kan dan bijvoorbeeld kiezen voor de camera achter het doel en inzoomen op de spelers”, zegt Markerink. Ook is het mogelijk stukjes video op te nemen en te herhalen op het schermpje. „De bezoeker wordt zo zijn eigen editor”, zegt Markerink.

Ook wordt het mogelijk om op het scherm van de smartphone wedstrijden te zien van concurrenten die elders gespeeld worden.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen