Besluit over ziekenhuis Alkmaar/Heerhugowaard maand later

onze verslaggevers
Alkmaar

De burenruzie tussen Alkmaar en Heerhugowaard kan nog een maand langer voortduren. De beslissing van de raad van toezicht over de definitieve plek van het nieuwe ziekenhuis wordt pas op z’n vroegst begin maart genomen.

Het uitstel werd positief ontvangen in Heerhugowaard, dat nu nog een maand langer campagne kan voeren.

De buren Alkmaar en Heerhugowaard zijn elkaar op ongekende wijze in de haren gevlogen in de strijd om de beste plek voor het nieuwe ziekenhuis.

Alkmaar is woest over de ’lastercampagne’, wil voorlopig niet meer met de buurgemeente praten en heeft alle overleg in de regio-vergaderingen opgeschort. Heerhugowaard is niet van plan de campagne te stoppen. Men denkt de beslissing van de raad van toezicht nog te kunnen beïnvloeden.

Het Noordwest Ziekenhuis is ’onaangenaam verrast’ door de campagne van Heerhugowaard. De raad van bestuur heeft burgemeester Han ter Heegde om opheldering gevraagd.

Vooral de toon op de website en de boodschap vielen verkeerd. ,,De suggestie dat onze patiëntenzorg niet in orde is’’, zegt woordvoerster Sanne van Hoolwerff. ,,Zes patiënten op één kamer, en meer van dergelijke dingen. Het is juist de zorg voor de patiënten die de keuze voor ons zo moeilijk maakt.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.