Dure misser Niedorp vanaf elf meter

J. J. Jong
Middenmeer

Waren het de zenuwen om geen puntverlies te lijden? De tactische omzettingen van de coaches of hadden de spitsen van de beide teams hun vizier vandaag niet scherp staan? Noem het maar de wedstrijd van de gemiste kansen, met name bij Nieuwe Niedorp dat tegen Flevo op 0-0 bleef steken.

De wedstrijd werd lang door hen gedomineerd maar het team was niet bij machte het verschil te maken tegen Flevo. Zelfs niet. toen de ingevallen Mark Hopman ver in de tweede helft aan zijn shirtje werd getrokken en scheidsrechter C. Beuving resoluut naar de stip wees. Roy de Gier zette zich achter de bal. Schoot de bal niet alleen te hoog, maar zelfs een meter of vijf over het doel heen tot opluchting van alle Flevo supporters.

Lat

Voor rust had Nieuwe Niedorp al een paar keer laten zien dat ze voor drie punten kwamen. Christiaan Schipper pegelde op de lat, terwijl Ruben Brinkman vlak daarvoor ook al de 0-1 op zijn schoen had. De aanvalsopzetten van Flevo waren ook beslist niet van gevaar ontbloot, maar Brandon van der Sluis en Wagner Costa da Silva konden het doel ook al moeilijk vinden en veel Flevo aanvallen smoorden in de Nieuwe Niedorp defensie, terwijl Joost Wissink uiterst attent zijn doel verdedigde. De rust ging in met een 0-0 stand.

Ook daarna bleef het bezoekende team van trainer Reinier Wagner de aanval zoeken en Djamel Groes, nieuw in het team van Nieuwe Niedorp, zag zijn inzet ook maar net langs de paal gaan. Beide coaches besloten tot vers bloed. Nieuwe Niedorp liet de lange spits Mark Hopman aantreden en aan Flevo zijde klwam Sander Rietveld. Maar ook deze twee konden het verschil niet maken omdat zij zwaar op de huid werden gezeten. Frank Vrenegoor was wel heel dicht bij de openingstreffer, na goed voorbereid werk van de snelle en slimme spits Sydney Schaafstra. Ook hij miste voor open doel en dat scenario paste geheel in deze wedstrijd, waarin niet tot scoren kon worden gekomen.

Ook Timo Rood, vaak goed voor een doelpuntje, kon ook na hard werken niet het net vinden. Aan beide zijden is hard gewerkt en de beide keepers Patrick Benit (Flevo) en Joost Wissink (N. Niedorp) lieten geen steek vallen en stonden ieder keer op hun goede plek of kwamen goed uit hun doel.

Blij

Marco Kuut ( Flevo) was blij met een punt als resultaat van deze vechtwedstrijd. Collega Wagner echter: ,,We hadden hier moeten winnen. Die penalty had erin gemoeten.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen